Saatiin sukulaisilta laatikollinen kotimaisia omenoita. Keltaiset on valkeakuulasta, mutta noista kahdesta muusta en merkkiä tiedä.

Kun kerran ihania kotimaisia omenoita on, niin onhan niistä tehtävä maailmanluokan herkkua eli omenapaistosta. Koska kaneli tuo minulle ihan joulun mieleen, en sitä paistoksiini käytä. Muutoin ohje meni näin. Tästä tule ehkä 3-4 syöjälle.

Omenoita, koosta riippuen. Ehkä neljä pientä omenaa per syöjä.

kaurahiutaleita n. 3 dl omenoiden määrästä riippuen

voita n. 100 g

sokeria n. 1,5 dl

Palastele omenat uunivuokaan. Ei tarvitse kuoria, tulee vaan kivan näköinen jos on punaposkisia omenoita. Sulata voi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoita hyvin ja kaada omenoiden päälle vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoile vanilijajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Meillä oli jäätelöä ja voi kuinka ihanaa olikaan lämmin paistos ja kylmä jäde. Nam. Tätä täytyy tehdä vielä uudestaan tänä syksynä.