Käskin illalla miestä ottamaan jauhelihaa sulamaan, koska halusin tehdä Lindströminpihvejä. Aamulla totesin, että hän oli ottanut jauhelihaa niin pienen nyyttösen, että siitä olisi saanut ehkä kaksi pihviä. Mietin mitä tekisin, muuttaisinko suunnitelmia vai tekisinkö vain ihan vähän niitä, kunnes muistin, että minulla on soijarouhetta kaapissa. Googlettamaan siis, ohjetta Soijarouhe-jauhelihapullista. Sitten vain sekaisin Lindströminpihviohjeen kanssa. Tässä tulos.

200 g jauhelihaa

1 dl soijarouhetta

1 dl vettä

1/5 liemikuutiosta

1-2 sipulia

öljyä

2-3 kokonaista etikkapunajuurta

1 rkl vehnäjauhoa

Silppua sipuli. Kuulota sitä öljyssä pannulla. Ota sipulit pois pannulta, mutta älä pese pannua, vaan kaada siihen vesi ja lämmitä se. Lisää palanen liemikuutiota. Laita soijarouhe pieneen kulhoon ja kuuma neste päälle. Anna olla muutaman minuutin. Raasta tai pilko etikkapunajuuret pieneksi. Laita kulhoon jauheliha, sipuli, soijarouhe ja punajuuret. Sekoita ja jos väri on liian vaalea, lisää hieman punajuuren mehua. Mausta suolalla, pippurilla yms millä mieli tekee. Lisää 1 rkl vehnäjauhoja ja muna. Sekoita hyvin ja muotoile pellille pihveiksi. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Raastamalla punajuuren olisi varmaan saanut kokonaisvaltaisemman maun pihveihin, mutta ei ollut kuin viipaleita, ja niitä olisi ehkä ollut hieman vaikea raastaa. Maku oli hyvä, ja kerrankin onnistuin maustamisessa hienosti, mutta se oli luultavasti etikan ansiota, jota oli punajuurissa. Näiden tekeminen ei ollt kovin paljon vaikeampaa kuin tavallisten pihvien, ainoa että punajuuren pilkkominen on taiteenlaji, jotten joka paikka ole siinä värissä. Pilkoinkin lautasella haarukan avulla, jotten sormet värjäänny.

Sitten se soija. Jos en olisi itse tehnyt näitä pihvejä, en olisi arvannut että niissä oli soijarouhetta. Aiemmat kokeiluni eivät ole olleet kovin onnistuneita, mutta hyvillä maustamisohjeilla tulee hyvää. Kannattaa kokeilla. Soijarouhe on aivan tajuttoman halpaa ja näköjään hyvääkin :)