Meille oli tulossa vieraita, jotka ovat kovin odotettuja, koska heitä niin kovin harvoin nähdään. Toki sitten piti laittaa ihan täysi illallinen heitä varten ja tässä ensimmäisenä alkupalat, eli savulohinapit.

(jälkiuuni) ruisnappeja

lämminsavulohta (tein aavistuksen isomman satsin kuin neljä henkeä olisi tarvinnut, mutta kalaa oli nahkoineen n. 160 g, muut aineet sopivasti suhteessa kalaan)

tuorejuustoa (maustamatonta tai ruohosipulista)

majoneesia

raejuustoa

tilliä

Sekoita aineet tasaiseksi seokseksi. Anna maustua jääkaapissa. Juuri ennen tarjoilua nosta puolikkaille napeille lusikallinen tahnaa. Koristele tillillä. Tarjoile alkuruokana 2 puolikasta per nenä.

Maku oli näissä oikein hivelevä. Suorastaan täydellisyyttä hipova. Annos ei mikään kamalan näyttävä kyllä ollut, mutta siihen voi sitten vaikka jatkossa panostaa vielä enemmän, koska ei tasan ollut viimeinen kerta kun näitä tein. Kunpa tilli olisi ollut tuoretta, niin olisi edes hieman tuonut näyttävyyttä annokseen, mutta kun tilli on minulla vasta opetteluvaiheessa, niin en sitten viitsinyt tuhlailla ja ostaa tilliruukkua vain tätä ruokaa varten.

Suosittelen kyllä lämpimästi. Tämän helpommin ei alkuruoka varmaankaan tule.