Tuossa jo jokin aika sitten, olimme menossa kyläilemään ja päätin viedä tuliaisiksi mansikka-rahkakakun. Ohje vaikutti etukäteen helpolta ja herkulliselta. Kuitenkin kun aloin tosissani kakkua tekemään, valtasi mieleni epäilys siitä, että voiko määrät olla oikein. Tein kuitenkin kakun luottaen Maku-lehden ammattitaitoon. Kasatessani kakkua totesin, että täytettä oli aivan kamalan paljon liikaa, eikä se kaikki millään mahtuisi tuon muutenkin käsiin hajoavan kakun väliin. Epäilin tässä vaiheessa jo hyvin vahvasti kakun onnistumista, ja kun kaapista sattui vielä löytymään kaurakeksejä, päätin pelastaa mahdollisen katastrofin tekemällä tuon kakun ylimääräisestä rahkakermaseoksesta hyydykekakun.

Sekoitin siis jäljelle jääneet mansikkasoseen ja rahkatäytteen keskenään ja lisäsin yhden liivatelehden. Murskasin kaurakeksit ja sekoitin niihin sulatetun voin. Määriä en osaa sanoa, kun hätäpäissäni tuota väsäsin ;) Taputtelin keksivoiseoksen paperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja kaadoin täytteen päälle. Sitten kakku hyytyi seuraavaan päivään jolloin koristelin sen tuoreilla mansikoilla.

Alkuperäinen mansikka-rahkakakku oli tarjoilukelvoton. Maku siinä oli kuitenkin hyvä, joten itse sen sitten pois söimme. Mutta kasassa se ei pysynyt yhtään, eikä sitä millään olisi voinut vieraille tarjoja.

Hätävarahyydykekakku sensijaan onnistui ihan hyvin, Maku oli loistava ja ulkonäkökin oli ihan omaa tasoani. Eli lopultakin loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka hetken kerkesin jo vuodattaa tuskan hikeä ihan kunnolla :D

Näin siinä siis käy, kun ei luota omaan osaamiseensa ja vaistoihinsa. Jos ainesmäärät epäilyttää, kannattaa tutkia asiaa vaikka netista, jos asia selviäisi, eikä tarvisi turvautua näihin hätäpelastuskakkuihin.