Minulla meni rattoisasti uuden vuoden aaton päivä kun värkkäilin ruokia illaksi. Kivaa oli, vaikkakin jalkoja alkoi lopulta väsyttää koko päivän kestänyt seisoskelu sen verran paljon, että pakko oli istuviltaan sitten tehdä hommat loppuun.

Meillä syötiin uuniperunoita, pikkulihapullia, maustekurkkukastiketta, pastakalkkunasalaattia ja kaupan katkarapusalaattia sekä jälkiruoaksi suklaa moussea.

1325418194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pienet jauhelihapullat.

n. 500 g naudan jauhelihaa

1 sipuli (silputtuna ja kuulotettuna öljyssä)

1 valkosipulin kynsi (silputtuna ja kuulotettuna öljyssä)

1 kananmuna

1/2 dl korppujauhoja

worcestershirekastiketta

1 tl sinappia

suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikaa, chiliä, basilikaa, timjamia, oreganoa (maustaminen karkasi vähän käsistä ja mätin tuonne sekaan kaikkea mitä kaapista löytyi :D)

Sekoita kaikki aineet, anna maustua huoneenlämmössä n. 30 min. Pyörittele pieniksi pulleroisiksi (minulla tuli 38 kpl). Ruskista pannulla voissa ja laita uunivuokaan. Paista 150 asteisessa uunissa vielä n. 20 min, että ovat kypsiä. Tarjoa heti tai jäähdytä nopeasti myöhempää käyttöä varten. Ovat minusta loistavan makuisia erityisesti kylmänä.

Halkaistut uuniperunat

rosamundaperunoita (koosta riippuen 1-2 perunaa per syöjä)

öljyä

valkosipulia

suolaa, mustapippuria

Pese perunat huolellisesti ja kuivaa. Halkaise perunat. Sekoita öljytilkkaan silputtu valkosipuli, suola ja mustapippuri. Läträä seosta jokaisen perunan joka puolelle. Aseta uunipellille halkaistu puoli ylöspäin ja valuta vielä loput öljyt ja mausteet perunoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Tarjoa lisänä jonkinlaista (esim. kylmää) kastiketta.

Maustekurkkukastike

1 prk kermaviiliä (minulla vielä tilkka smetanaa lisänä)

2 maustekurkkua

1 valkosipulin kynsi

etikkaa 1 tl

sinappia 1 tl

sokeria, suolaa, mustapippuria

Pilko kurkku ja valkosipuli pieneksi. Sekoita kermaviiliin ja mausta. Anna maustua jääkaapissa tovi ennen tarjoamista. Käy ihan minkä kanssa tahansa.

Salaatista ja suklaamoussesta lisää toisessa postauksessa.