Piiitkästä aikaa tein jauhelihakeittoa. Miten olenkin selvinnyt näin kauan ilman :/ No, aika perusseittiä tälläkin kertaa, mutta jotain outoa sentään pääsin kokeilemaan. Nimittäin palsternakkaa. Nappasin sen vain jostain syystä matkaan kaupassa ja tähän sen sitten laitoin. Ei kyllä maistunut yhtään miltään koko keitossa, joten aivan hyvin olisi ilmankin pärjännyt, mutta tulipa testattua.

200-400 g naudan jauhelihaa (riippuu siitä kuinka paljon tykkää että on lihaa)

4-6 perunaa koosta riippuen

4 isoa porkkanaa

1 iso nauris

pätkä palsternakkaa

3 sipulia

kasvisliemikuutio

n. 10 maustepippuria

suolaa

persiljaa

Kuori sipulit, viipaloi, ja laita kattilaan kiehumaan kasvisliemikuution ja pippureiden kanssa. Saavat kiehua hetken ihan rauhassa ennen muiden kasvisten lisäämistä. Kuori sillä välin muut kasvikset ja palastele sopivan kokoisiksi. Peruna isoimmiksi, porkkanat pienimmiksi ja nauriit siltä väliltä. Palsternakasta en oikein osaa sanoa. Itse laitoin pieneksi. Lisää kasvikset kattilaan ja anna kiehua n. 20 min. Paista sillä välin jauheliha ja lisää kattilaan. Testaile kypsyyttä ja keitä vielä jos tuntuu siltä. Kun kasvikset on pehmeitä, maistele ja mausta vielä ja lisää persiljaa.

Meillä loppui tällä kertaa perunat kesken, joten tämä oli häkellyttävän kasvispainotteinen keitto. Ei ollenkaan paha asia näin tässä vaiheessa pohdiskeltuna. Tärkeää on, ettei kasvikset mene liian pehmeiksi, muuten niiden maku kärsii. Kunnon jauhiskeitto on kyllä tajuttoman hyvää ja vielä riittoisaakin. Ja sen lohduttavat vaikutukset ovat ensiluokkaiset, eli lohturuokaa :) Voiskin tehdä heti lisää tätä kun jäi toinen puoli jauhelihasta pakastimeen odottamaan.

ARVONTA PÄÄTTYY TÄNÄÄN, PUOLENYÖN MAISSA, JOTEN VIIMEISTEN OSALLISTUMISTEN AIKA OMPI NYT!