Jäi talon pikkujouluista meille kinkunpaistajille kinkunloput pakastimeen tuossa muutama viikko sitten. Niitäpä sitten sieltä pois käyttämään ja hernarin tekoon. Kun oli pelkästään aikaa, niin keittelin tätä sitten ihan antaumuksella monta tuntia :)

500 g herneitä

sipulia

porkkanaa

kinkkua, palvikinkkua, jauhelihaa, kypsennettyä keittolihaa jne

maustepippuria

meiramia

kasvisliemikuutio

Liota huuhdellut herneet yön yli pakkauksen ohjeen mukaan. Seuraavana päivänä kuumenna vesi herneineen kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvisliemikuutio sekä silputtu sipuli. Anna kiehua pitkään ja hartaasti, eli esim. 3 h. Muista sekoittaa välillä pohjia myöten, ettei pala pohjaan. Lisää palastellut porkkanat keittoon sekä paloiteltu liha. Anna porkkanoiden kypsyä. Mausta lopuksi meiramilla ja tarkasta maku. Syö upeasta talvisesta pakkaskelistä punoittavin poskin :)

Hernekeitto on kyllä melkein aina hyvää: koulussa, purkista, armeijassa jne... Harva sitä onnistuu pilaamaan. Maailman paras ruoka varmaankin :D