Tein kanarisottoa eilisestä kanasta. Risottoa monet varmaan pitää isotöisenä ruokana, mutta oikeasti se on aika nopeatekoinen. Tietysti mitä kukakin pitää nopeana, Sillä tavallahan se on vaativa, että sitä pitää vahtia ja sekoittaa koko ajan.

Eilisen Top Chefin innoittamana mietin, mitä haluaisin olevan viimenen ateriani. Ja tällä hetkellä se ainakin on hyvin vahvasti kanarisotto, paljolla parmesaanilla. Ai että se on hyvää!!

risottoriisiä (n. 1 dl syöjää kohden)

sipulia

valkosipulia

öljyä

valkoviiniä

voita

1 kasvisliemikuutio

vettä 1-2 l riisin määrästä riippuen

kanaa

pakastekasviksia

parmesaania

Kuumenna vettä ja lisää kasvisliemi. Pidä kiehuvana. Kuumenna öljy kattilassa. Kuulota sipulit ja valkosipulit öljyssä ja lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää valkoviini (n. 1 dl) ja anna kiehua kunnolla pois, ennen  kuin alat lisätä kasvislientä. Lisää aina n. 1 dl kerralla ja sekoita ja anna kiehua taas pois, ennen kuin lisäät nestettä. Älä häivy hellan äärestä, palaa helposti pohjaan. Hellan asteikolla 1-6 2-3 on aika hyvä lämpö.

Lisäile nestettä kunnes riisit ovat lähes kypsiä. Lisää kanapalat ja pakastevihannekset. Kuumenna hieman lämpöä ja huolehdi ettei pala pohjaan. Lisää vielä nestettä, risotto saa olla aika märkää.

Lopuksi lisää parmesaaniraaste ja voinokare. Anna sulaa. Maista ja lisää suolaa jos ei ole tarpeeksi. Tarjoa heti.

Voi elämä että onkin hyvää!!

Ps. tässä pakastevihanneksina on vihreitä papuja ja rainbpwn kasvissekoitusta.