Tämä pikainen pizza on alunperin Juustoleipästen ohje, johon olen vain lisännyt täytteet. Ohje on vanhasta Talouskoulukirjastani.

Täyte:

mitä tahansa: meillä oli tällä kertaa kinkkua, pepperonia, punasipulia, tomaattia, paprikaa ja juustoa. Valmistele täytteet ensin, taikina ei tykkää odottamisesta.

Pohja:

2 dl vettä

3-4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

1 tl suolaa

75 g öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja öljy. Sekoita. Lisää jauhoja jos taikina on todella juoksevaa, mutta sen pitää olla melko käsiteltävää, eli selkeästi löysää. Tästä määrästä ei tule kokonaista uunipellisllistä. Levitä taikina nuolijalla pellille ja laita täytteet päälle nopeasti. Laita heti uuniin ja paista 250 asteessa 15-20 minuuttia, tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Samana päivänä syötiin vähän dippailtavia kasviksia ja krutonkeja. Kasviksina oli porkkanaa, kurkkua, maustekurkkua ja tomaattia. Dippiin laitoin kermaviiliä, etikkaa, sinappia, suolaa, sokeria ja mustapippuria.

Krutongit: Pilko leipäviipaleita pari cm suuntaansa kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää murskattu valkosipuli. Pyörittele valkosipulia niin että leviää öljyyn ja lisää leipäpalat. Anna rauhassa paahtua ensin toiselta puolelta ja käännä sitten toinen puoli. Krutongit ovat valmiita kun ovat saaneet kauniin paistopinnan.