Tänään ruuaksi kanaa. Ruskista pari siivua pekonia rautapadassa,Siirrä syrjään. Lisää hieman öljyä ja ota kanankoipiin vähän rusketuspintaa. Nosta syrjään. Kuulottele hieman punasipulia öljyssä ja lisää riisi pataan. Lisää myös pekonit ja sekoita. Kaada vettä päälle että riisit peittyy. Lisää kanafondia ja/tai mausteita. Sekoita vielä. Nosta kanankoivet päällimmäiseksi ja paista 200 asteessa  reilu puoli tuntia. Lisää pakastekasviksia pataan ja niiden päälle loput pekonisiivut. Anna olla uunissa vielä puolisen tuntia.

Ja näin ihanalta se näytti padassa valmiina uunista tullessaan. Mikä väriläiskä. Tuoreet kasvikset on nyt niin kalliita, että ollaan taas siirrytty enemmän nauttimaan noista pakastevihanneksista. Suurimman osan aikaa ovat ihan hyviä, mutta joskus niihin on tarttunut pieni sivumaku jostain muusta pakasteesta. Mutta suosittelen. Saa kasviksia lisättyä ruokavalioonsa hämmentävän helpolla ja halvalla.

Ja tässä annos lautasella. Laitoin siihen tuollaisen 60-luvun kuvamuotoilun, koska se näytti jotenkin juuri siltä, 60-luvulta tulleelta. En tiedä miksi. Mutta hyvää oli, aika rasvaista tosin, kun oli pekonia ja öljyä... Mutta helppoa oli, ja olisi ollut vieläkin helpompaa, jos en olisi ensin paistanut kanoja, sillä se ei todellakaan ole mikään välttämätön vaihe.