EDIT jo ennen postausta: Henskiksen kommenttilootasta löysin nimimerkin, joka kuulosti jotenkin tutulta, ja sieltähän ne piiraat löytyivätkin. Huh. Eli Höntälle kiitokset ohjeesta.

(Apua! Kuka tunnustaa tämän ohjeen omakseen!?! Minulla ei ole mitään käsitystä mistä tämän otin tai edes miten näitä tehtiin. Tai edes mikä näiden oikea nimi on! Anteeksi. Olen langennut omaan ansaani, joka oli avoinna oleva selain, joka kaatui eikä palautunut.)

(Eli sinä joka tunnistat itsesi, tai siis leivonnaisesi, ole ystävällinen ja ilmoittaudu, niin saat kunniaa joka sinulle kuuluu, ja minä saan ohjeen näihin kuppeihin.)

Eli ohje kahteentoista, (minä tein puolikkaan taikinan, eli 6 kpl)

200 gr voita

1½ dl sokeria

1 muna

1 dl perunajauhoja

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte: mustikoita, vaniljakreemijauhe+vesi (minulla oli sitä vaniljarahkakreemiä)

Voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään muna. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään taikinaan.

Höntän ohjeessa luki seuraavaa: Kaulin taikinan levyksi ja otin isolla piparimuotilla taikinasta paloja, jotka laitoin muffinivuokiin. Painoin kevyesti, jotta taikina meni nätisti pohjaan ja reunoille. Keskelle jääneisiin "kuppeihin" laitoin mustikoita sekä vaniljakreemiä (1osa jauhetta+3 osaa vettä) (Vaniljakreemin tilalle voi laittaa kondensoidusta maidosta tehtyä toffeeta) Lopputaikinasta tein pienemmällä piparimuotilla piiraitten päälle kannet. Kansiin pistelin muutaman reiän coctailtikulla."

Minulla tuo ei toiminut. Taikina oli täysin mahdotonta kaulita, joten jaoin vain takinan osiin ja taputtelin sopivan kokoisen pyörylät niistä. Muutoin siis samalla tavalla, eli muffinssivuokaan kupiksi, pohjalle mustikoita ja kreemiä, ja päälle toinen pienempi ympyrä kanneksi, johon muutama reikä haarukalla.

Paistetaan 200 asteessa 15 minuuttia. Tarjotaan pelkiltään tai vanilijajäden tai -kastikkeen kanssa.

Syötiin näitä jäätelön kanssa. Kävi hienosti.

Alunperin ihastuin näihin kun näin kuvan näistä, juuri näin, halkaistuna. Ja se täyte näytti jotenkin niin kauniilta ja herkulliselta. Oli pakko tehdä.