Näitä olen muutamaan otteeseen syönyt ravintelissa, ja vihdoin ostin heräteostoksena etanapannun ja etanoita ja sain aikaiseksi tehdä niitä. Ohjetta kasoin Pastanjauhantaa-blogista.

6 etanaa
50 g voita
persiljaa, hienoksi hakattuna (ei ollut, joten en laittanut)
45 g sinihomejuustoa (roquefordjuusto on varmaan parasta, kun se on niin voimakasta)
1-2 kynttä valkosipulia, hienoksi silputtuna
- ripaus suolaa myllystä

Sekoitetaan voi, juusto, persilja ja valkosipuli. Laitetaan yksi etana jokaiseen koloon ja tahnaa reilusti päälle. Uuniin 250 asteeseen n. 10 min. Loppuajasta vahdi, ettei juusto pääse palamaan pinnasta.

Omaan makuuni voin ja juuston suhde ei ollut hyvä, vaan juustoa olisi saanut olla enemmän ja voita vähemmän. Eli ensi kerralla niin.

Etanoita löytyy ainakin kaupan säilykehyllystä, josta omani ostin. Purkissa oli vajaa 20 etanaa eikä ollut mitenkään erityisen kallista.

Mutta hyvää oli. Kannattaa varata hyvää vaaleaa leipää kaveriksi, sillä kun etanan ottaa kupista, jää sinne ihana voivalkosipulijuustoneste, joka on kiva kaivella leivänpalalla sieltä pois. Suosittelen.

Pannukaan ei ollut kallis minusta. N 6-7 euroa. Eli erittäin pienellä vaivalla ja aika halvallakin saa melkoisen komean alkupalan pienelle seurueelle.