Tein lasagnen ekaa kertaa oikeista tomaateista, enkä murskasta. Blaah. Netistä enkä mistään meinannut löytää tietoa, että paljonko tuoreita tomaatteja tarvitaan. Laitoin sitten jotain ehkä 8 kpl sellaisia keskikokoisia. Vähän oli ehkä nafti annos, kun tein taas kaksi vuoallista.

Lihakastike: Kalttasin siis tomaatit jo tutuksi tulleella tavalla, pienin ne ja laitoin odottamaan. Paistelin jauhelihan, sipulin ja valkosipulin ja lisäsin tomaatit ja tilkan vettä. Annoin keittyä parisen tuntia. Maustoin sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Maitokastike: Kuumensin 8 dl punaista maitoa kieuhuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisäsin joukkoon 2 dl:n sekoitetun 3/4 dl venhäjauhon ohuena nauhana sekoittaen koko ajan. Annetaan kiehua viitisen minuuttia sekoitellen. Lisätään juustoraastetta, esim. emmentalia, 150-200 g. Sekoitetaan ja aletaan kasata lasagnea vuokaan.

Pohjalle lihakastiketta, päälle kerros lasagnelevyjä. Minulla oli joka toinen kerros tavallisia ja joka toinen pinaattilasagnelevyjä. Levykerroksen päälle juustokastiketta ja pilkottua vuohenjuustoa. Sitten taas lihakastiketta jne. En ihan joka väliin laittanut vuohenjuustoa. Päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja juustoraastetta. Uuniin 175 astetta 40-45 min. Anna vetäytyä hetken ennen nautiskelua, jos vaan millään maltat. Ja jos malttia riittää todella kovasti, niin anna olla vaikka tunnin folion alla. Ei ainakaan huononna kokemusta.

Vähän tuossa kuvassa se vihreä pinaattilevykin tuolla näkyy, mutta ei minusta maistunut ainakaan noin pienenä määränä yhtään mitenkään erikoiselta. Tuoreista tomaateista tehty kastike oli kyllä hyvää, eikä minusta nyt niin vaivalloista kuin joku jossain netissä mainitsi, että ei vaivan arvoista. Kyllä minusta oli.

Oma työnsähän tuossa lasagnessa on, mutta sillointällöin jaksaa. Vuohenjuusto kävi oikein hyvin tuohon kokonaisuuteen. Isäntä ei vaan oikein innostunut, kun ei juustomiehie niin ole.

Pakastin suuren osan, kun oli vähän liikatarjontaa ruuissa ;) joten herkku odottelee siellä, koska sitä nautiskeltaisiin. En malta odottaa.