Tässä ajatuksena perus bolognesekastike, mutta lisäilin sinne vähän kaalia, niin laitoin tälle sitten lisänimeksi syksyinen, kun ei kerta ihan tavallinen ole.

Reilu kilo tomaatteja, minulla 5 isoa

400 g jauhelihaa

2 sipulia silputtuna, esim. yksi kelta- ja yksi punasipuli

kaalia pari kourallista

kaksi keskikokoista porkkanaa

pari desiä vettä

fond du chef

sokeria

suolaa

reilusti mustapippuria

Kalttaa tomaatit, poista kannat ja pilko rouheiksi palasiksi. Paista jauhelihaan nätti rusketus tilkassa öljyä ja lisää sipulit. Paistele jauheliha kypsäksi ja lisää raastettu porkkana ja melko pieneksi silputtu kaali. Anna hetken paistua. Lisää tomaatit, vesi ja suolaa. Anna kypsyä kannen alla 1-2 h, kunnes tomaatit hajoavat ja kastike sakenee. Mausta reilusti mustapippurilla, fond du chefillä, suolalla ja sokerilla. Tarjoa spagetin ja parmesaanin kanssa.

Tämä oli kyllä hyvää. Kaali ei varsinaisesti maistu, mutta kyllä sen sieltä silti havaitsee. Tätä kun keittelee pitkään, niin ihanasti sakenee ja ainekset oikein hajoaa. Ja kerrottakoon, että tämä on ihan tajuttoman hyvää kylmänäkin :) vaikka leivän päällä kun jääkaapissa rakenne kivasti jähmettyy.