Tässä ajatuksena perus bolognesekastike, mutta lisäilin sinne vähän kaalia, niin laitoin tälle sitten lisänimeksi syksyinen, kun ei kerta ihan tavallinen ole.
Reilu kilo tomaatteja, minulla 5 isoa
400 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna, esim. yksi kelta- ja yksi punasipuli
kaalia pari kourallista
kaksi keskikokoista porkkanaa
pari desiä vettä
fond du chef
sokeria
suolaa
reilusti mustapippuria
Kalttaa tomaatit, poista kannat ja pilko rouheiksi palasiksi. Paista jauhelihaan nätti rusketus tilkassa öljyä ja lisää sipulit. Paistele jauheliha kypsäksi ja lisää raastettu porkkana ja melko pieneksi silputtu kaali. Anna hetken paistua. Lisää tomaatit, vesi ja suolaa. Anna kypsyä kannen alla 1-2 h, kunnes tomaatit hajoavat ja kastike sakenee. Mausta reilusti mustapippurilla, fond du chefillä, suolalla ja sokerilla. Tarjoa spagetin ja parmesaanin kanssa.
Tämä oli kyllä hyvää. Kaali ei varsinaisesti maistu, mutta kyllä sen sieltä silti havaitsee. Tätä kun keittelee pitkään, niin ihanasti sakenee ja ainekset oikein hajoaa. Ja kerrottakoon, että tämä on ihan tajuttoman hyvää kylmänäkin :) vaikka leivän päällä kun jääkaapissa rakenne kivasti jähmettyy.
Kommentit