Kauppoihin on tullut noita Kariniemen Kananpojan ohuen ohuita fileepihvejä, jotka on tosi ohuita, enemmän kyllä suikaleita kuin pihvejä minusta, mutta normaaleja suikaleita parempilaatuisen oloisia. Nämä on sitten olleet muutaman kerran tarjouksessa ja olen sitten ostanut käyttääkseni suikaleiden tapaan. Tässä tein vähän tällaisen itämaissävytteisen kastikkeen riisinuudeleille.

Kariniemen Kananpojan ohuen ohuita fileepihvejä pariin osaan leikattuna

öljyä paistamiseen

punaista paprikaa

valkoisia pavunpalkoja

vaaleaa maizenaa

Paistele kanapaloihin kaunis pinta erissä paistinpannulla öljytilkassa. Kippaa taas kaikki kanat pannulle, ja lisää paprika kuulottumaan. Lisää hetken kuluttua vettä ja anna kypsyä. Keitä pilkottuja papuja 10 min suolatussa vedessä, valuta ja lisää pannulle. Suurusta maizenalla, mausta suolalla, kalakastikkeella yms. Tarjoa nuudelien kanssa.

Tykkään kyllä noista kanoista enemmän kuin suikaleista, vaikka näitä pitääkin vielä palastella ennen käyttöä, mutta nämä näyttävät jotenkin paljon houkuttelevammalta kuin ne kamalat kalvoiset toisissaan kiinniolevat kanasuikalemössöt. Kalakastike on oiva mauste, sillä tulee helposti sellainen itämainen vivahde ruokiin, kannattaa kokeilla.

Papuaika on taas meneillään, viimevuonnahan olin ihan hulluna niihin, nyt en ole ehtinyt ostaa vielä kuin kerran noita valkoisia. Tyhmä minä, täytyy skarpata, pavut on ihania. Muistakaa kuitenkin aina keittää niitä ensin se 10 min, kun muuten ovat myrkyllisiä.