Back in business!!! Eli kotona jälleen ja oman lieden äärellä. Sen kunniaksi tein, kuten otsikkokin sanoo, Lihaperunakukkakaaliparsakaaliporkkanasosevuokaa. Tämä järkyttävä nimihirvitys on siis kuin perunasosevuoka, mutta siinä on perunan lisäksi kukka- ja parsakaalia ja porkkanaa. Ohje on vähän mukailtu Perunasosevuoan ohjetta, mutta ei sinne päinkään.

5 isohkoa perunaa kuorittuna

2 porkkanaa kuorittuna

melko iso kukkakaali tai pakastekukkakaaleja

jonkin verran parsakaalia, ei niin paljon kuin kukkista

2 isoa sipulia

jauhelihaa n. 400 g

2 munaa

suolaa

mustapippuria

1 Fond du chef liemivalmiste makuna härkä

Pilko kasvikset paloiksi ja keittele kypsiksi. Pilko sillä aikaa kun kasvikset kypsyy, sipuli silpuksi, ja paista jauhelihan kanssa kypsäksi. Kun liha on kypsää, lisää aavistus vettä ja liemipallero. Anna sulaa ja lisää jauhelihan joukkoon mustapippuria.

Kaada kasviksista keitin vesi pois. Voit säästää osan soseen notkistamiseen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella, perunat kannattaa joko survoa survimella tai käyttää vatkainta, ettei tule liisteriä. Sekoita muussit keskenään ja lisää maitoa tai vettä niin kauan että muussi on melko notkeaa. Lisää lihaseos. Maistele ja mausta jos tarvista ja lisää lopuksi kananmunat. Kannattaa rikkoa niiden rakenne ensin, sotkeutuvat paremmin sitten muussiin. Laita muussiseos uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Minulla homma taas räjähti käsiin, eikä seos mahtunut yhteen vuokaan joka oli siis taas se 2 l uunivuoka. Värihän tässä ruoassa on aikamoinen, kun on vihreää ja oranssia sekaisin. Mutta ei pidä säikähtää :) terveelliseltähän tämä minusta näyttää. Maku oli hyvä. Vielä kun olisin muistanut laittaa sen voinokareen niin olisi ollut täydellistä. Isännän nurkasta ei kuulu pihahdustakaan, joten voisin kuvitella, että tämä meni nyt kyllä aavistuksen yli hänen sietokyvystään. Hän ei oikein ole kaalien perään.

Ostin tosiaan edellisellä kauppareissulla vihdoin Knorrin Fond Du Chefiä, joka on siis liemivalmiste joka ihanasti sulaa ruokaan ja pelastaa ruuan kuin ruuan, ja tekee siitä ah niin ihanan makuista. No ei... ihan oklta se jauheliha maistui kun sitä testasin liemivalmisteen lisäyksen jälkeen, mutta ehkä se meni hieman hukkaan tuossa ruoassa. Tuo liemipakkaus on aika kallis, oliko lähemmäs 3 € ja niitä palleroita on siinä kuin vain 8. Johonkin kastikkeeseen tuo voisi olla ihan hyvä makua antamaan.

 Jälkiruoaksi oli tuoretta ananasta. Ihan silleensä vaan, kun se on pelkiltään niin hyvää.