Jyväskylän ainoa intialainen ravintola Shalimar on kyllä ollut tiedossa minulla, mutta ei muistissa. Nyt tässä joku päivä etsin jotain ihan muuta ravintolaa vapaa-aikavirastosta ja huomasin tämän ravintolan. Ja tuumasta toimeen ja kokeilemaan kun hinnatkaan eivät olleet aivan päätähuimaavia. Koskaan en ole tiettävästi mitään intialaista syönyt, joten jännää oli.

Minä tilasin annoksen nro 41, Prawn Tikka Masala. Hinta mukaan otettuna 14 € ja paikanpäällä 18 €. Annos oli tandoori-uunissa paistettua jogurtti- ja yrttimarinoituja katkarapuja tikka-kastikkeen ja sipulirenkaan kera.

Annos oli upean värinen ja maku oli hyvin tomaattinen. Tykkään tomaatista, joten se oli siis hyvä juttu. Katkaravun pyrstöt olivat todella isoja ja meheviä ja niitä oli kuusi kappaletta, eli ihan tarpeeksi. Annos oli hyvän kokoinen, ei isompaa olisi jaksanut syödäkään.

Isäntä otti annoksen nro 25, Shahi Korma. Hinta 12 € mukaan ja 13,50 € paikanpäällä. Annoksessa oli lammasta miedossa kerma-ja jugurttikastikkeessa.

Annoksen väri oli aika surullinen. Maku oli todellakin mieto, mutta maistoin sitä vasta omani jälkeen, joten kun minun annokseni oli aika vahvan makuinen, saattoi se vielä lisää miedontaa tätä. EI se pahaa ollut, mutta en olisi ehkä jaksanut syödä koko annosta tuon makuista ruokaa.

Lisänä isäntä oli tilannut vielä yllätyksen: Garlic Naanin, eli valkosipulin makuista naanleipää, hinta 2,90 €. Se oli todellakin valkosipulista, nam. Luulen kuitenkin, että se olisi ollut parempaa jos sen olisi syönyt suoraan uunista. Nyt se joutui hetken muhimaan foliossa, joten pienoista kärsimistä oli havaittavissa.

Varmasti syödään tuon paikan ruokia uudestaankin. Mitä paikanpäällä minuutin pyörähdin, niin paikka oli miellyttävä ja henkilökunnan edustaja oikein mukava ja avulias. Ravintolahan sijaistee Jyväskylän matkakeskuksessa heti Hesen vieressä. Että sinne vain syömään junanvaihtajat ja muut :)

Vielä kuvaa jääpuikosta joka oli päivän aikana ilmestynyt roikkumaan yläkerran naapurin parvekkeelta.

Kuvassa ei oikein koko erotu, mutta uskokaa kun sanon, että se on valtava :D