Iltaruoaksi tein kanakeittoa. Ohje on äitini, jota yritin parhaani mukaan muistella, kun ei minulla sitä kirjallisena ole.

riisiä ehkä 0,5 dl per syöjä

nestettä ehkä reilu dl per 0,5 dl riisiä + keiton liemi n. 3 dl, ainahan sitä lientä voi lisätä

kasvisliemikuutio

pussi herne-maissi-paprikaa tai tuoretta paprikaa ja pakastemaissia

kypsennettyä kanaa

Laita liemikuutio ja riisit kiehuvaan veteen, keittele hetki kannen alla. Jos käytät tuoretta paprikaa, pilko se ja lisää keittoon. Kun riisit ovat melkein kypsiä, lisää pakastemaissi tai hernemaissipaprika ja kana. Voit suurustaa keittoa esim. Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan, jos siltä tuntuu. Tarkista maku. Itse lisäsin vielä makua antamaan pienen nokareen voita ja hieman valkoviiniä.

Ja kyllähän se hyvää olikin. Oikein maukasta. Tulee tehtyä tuota sen verran harvoin, ettei edes muista miten hyvää se onkaan.