Ohjeen löysin larissan tohinoiden kautta, ja ohje oli siis Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista. Tässä voi käyttää toki muutakin marjaa kuin mustikkaa, mutta mustikkaa nyt sattuu olemaan pakasteessa vielä aika moinen satsi viime kesältä.

(pellillinen)

9 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

6 tl leivinjauhetta (ilmeisesti tämä määrä on aika paljon, että vähempikin riittäisi)

300 g voita/margariinia

2 munaa

Täyte:

4 dl rahkaa

1 sitruunan mehu

3 munaa

1 dl hienoa sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

marjoja (laitoin siis pakastemustikoita n. 8 dl)

 

Nypi vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja kova rasva ryynimäiseksi seokseksi sormin.

Ota tästä muruseoksesta 1/3 eri astiaan talteen päällystä varten.

Lisää kananmunat 2/3 muruseosta ja sekoita tasaiseksi pohjataikinaksi. Taputtele pohja leivinpaperin päälle uunipellille, käytä apuna taputtelussa vehnäjauhoja jos tarttuu.

Levitä jäiset marjat pohjan päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä marjojen päälle.

Ripottele päällimmäiseksi muruseos.

Paista piirakkaa +175 - 200 asteessa 30-40 min. Varo paistamasta liikaa, menee helposti liian tummaksi.

Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.

Ihanaa piirakkaa, ja paranee vain vanhetessaan :)