Tätä pastakalkkunasalaattia syötiin uutena vuotena. Ohjeeseen pohjaa otin taas Cebicin Marttojen salaattikurssi-postuksesta. Tässä oma sävellykseni.
Salaatti:
2 dl pientä kuviopastaa
Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Marinadi pastalle:
1/2 dl rypsiöljyä
loraus punaviinietikkaa (ehkä 1-2 rkl)
1 iso tl sinappia
1 tl sokeria
vajaa 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi puserrettuna
Sekoita marinadin ainekset ja lisää pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä ainakin 30 min. Lisäksi
jääsalaattia
kurkkua
miniluumutomaatteja
paprikaa
kalkkunasuikaleita
Pilko ja sekoita ainekset marinoituneen pastan sekaan.
Marinoitu sipuli:
1 punasipuli
1 1/2 dl vettä
2 tl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
Kiehauta sipuliviipaleet sokerilla ja etikalla maustetussa vedessä. Siivilöi vesi pois ja jäähdytä. Lisää salaatin koristukseksi.
Pastasalaatit on kyllä vieneet meikäläisen sydämen, ihanaa joka kerralla. Ja tuo marinadi on kyllä kertakaikkisen loistava. Marinoitujen punasipulien maku kivasti vähän pyöristyi kiehauttamisen ansiosta ja väri oli tosi upea! Kalkkunakin oli ihan jees vaihtelua ainaiseen kinkkusuikaleeseen.
Kommentit