Tätä pastakalkkunasalaattia syötiin uutena vuotena. Ohjeeseen pohjaa otin taas Cebicin Marttojen salaattikurssi-postuksesta. Tässä oma sävellykseni.

Salaatti:

2 dl pientä kuviopastaa

Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

Marinadi pastalle:

1/2 dl rypsiöljyä

loraus punaviinietikkaa (ehkä 1-2 rkl)

1 iso tl sinappia

1 tl sokeria

vajaa 1/2 tl suolaa

mustapippuria

1 valkosipulin kynsi puserrettuna

Sekoita marinadin ainekset ja lisää pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä ainakin 30 min. Lisäksi

jääsalaattia

kurkkua

miniluumutomaatteja

paprikaa

kalkkunasuikaleita

Pilko ja sekoita ainekset marinoituneen pastan sekaan.

 

Marinoitu sipuli:

1 punasipuli

1 1/2 dl vettä

2 tl punaviinietikkaa

2 tl sokeria

Kiehauta sipuliviipaleet sokerilla ja etikalla maustetussa vedessä. Siivilöi vesi pois ja jäähdytä. Lisää salaatin koristukseksi.

1325418184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pastasalaatit on kyllä vieneet meikäläisen sydämen, ihanaa joka kerralla. Ja tuo marinadi on kyllä kertakaikkisen loistava. Marinoitujen punasipulien maku kivasti vähän pyöristyi kiehauttamisen ansiosta ja väri oli tosi upea! Kalkkunakin oli ihan jees vaihtelua ainaiseen kinkkusuikaleeseen.