Jotenkin innostuin edellisestä sämpyläkokeilustani sen verran, että piti päästä todentamaan se tutkimustulos, että kivasti sämplärit kohoaa ilman kohottamistakin.

2,5 dl lämmintä vettä

½ pussia kuivahiivaa

suolaa

½ dl hasselpähkinärouhetta

½-1 dl kuidukas-leseitä

tarpeeksi sämpyläjauhoja

1-2 rkl öljyä

Sekoita aineet ja vaivaa tasainen, kimmoisa taikina lisäten pikkuhiljaa jauhoja tarpeen mukaan. Napakka taikina jota on helppo leipoa, mutta ei tokikaan liian kuiva. Anna kohota 30-60 min ja leivo sitten pikkuisia sämpylöitä, n. 16 kpl. Voit koristella sämpylät esim. leseillä tai unikonsiemenillä. Pieni sipaisu vettä helpottaa koristeiden tarttumista. Pistä kohottamatta kylmään uuniin ja käännä uuni päälle 225 asteeseen. Anna olla uunissa ehkä n. 20 min. Tarkista välillä. Kohoavat siis uunin lämmitessä.

Ja pirskatin nättejähän näistäkin tuli :) Kyllä nyt on kohottamiset tässä taloudessa unohdettu sämpylöiden kohdalta ja siirrytty ihan uuteen aikaan. Tuo hasselpähkinärouhe oli pienoinen pettymys, sillä ei maistunut eikä tuntunut missään. Mutta onhan siinä tietysti terveellisiä rasvoja vaikkei muuta iloa olisikaan ;)