Tämä idea vain tupsahti päähäni kun näin kaupassa munakoisoja. Että niitä ja kesäkurpistaa lasangneen. Ohjetta vilkuilin vähän sieltä ja täältä, mutta ohje on aika pitkälle omaa mutua.

400 g jauhelihaa

öljyä paistamiseen

2 sipulia

1 valkosipulinkynsi

paprika

purkki kirsikkatomaatteja (säilyke, esim. Mutti)

vettä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria, cayannepippuria, paprikaa, basilikaa, sokeria

2 dl ruokakermaa

Valmista kastike. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää sipulit ja valkosipulit, kypsennä hetki. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit, tilkka vettä sekä suolaa. Anna kypsyä kannen alla 30 min. Lisää paprika suikaleina ja mausta. Anna kypsyä vielä hetki. Lopuksi lisää kerma.

1 munakoiso

1 kesäkurpitsa

suolaa

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Ripottele munakoisoille suolaa ja laita ne lävikköön valumaan n. 30 min. Kuivaa munakoisot ja levitä uunipellille, samoin kuin kesäkurpitsa ja paista 190 asteessa n. 20 min.

n. 180 g kermaista juustoa (minulla lampaan- ja lehmänmaidosta valmistettu kermajuusto Lidlistä, rasva% 33)

lasagnelevyjä (n. 10)

2 isoa tomaattia

Kasaa lasagne. Vuoan pohjalle kerros kastiketta, päälle munakoisoviipaleet. Päälle juustoraastetta ja puolet lasagnelevyistä. Lisää kastiketta ja sen päälle kesäkurpitsaa, juustoa ja loput lasagnelevyt. Päälle reilusti kastiketta että kaikki lasagnelevyt peittyvät kunnolla. Päällimmäiseksi laita viipaloituja tomaatteja sekä loppu juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 45 min. Anna vetäytyä hetki.

Mielestäni otin kyllä tästä kuvan, mutta eipä sitä kamerasta enää löytynyt. Lienenkö sitten onnistunut painamaan väärässä paikassa sitä roskasangon kuvaa...

Mutta hyvää oli ja sikäli helppoa, ettei tarvinnut juustokastikkeen kanssa läträtä. Toisaalta taas piti itkettää munakoisoja ja paistella niitä uunissa, mutta mikä kenestäkin on vaivalloista :) Tätä täytyy tehdä toistekin.