Tähän ajatus tuli Maku-lehden välissä olleen seinäkalenterin tammikuun reseptistä. Kyseessä oli siis Pestoleipä. Ohjetta en kylläkään tuolta katsonut, vaan ihan hatusta heittelin.

5 dl kädenlämpöistä vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 rkl oliiviöljyä

durumvehnäjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja

vihreää pestoa

miniluumutomaatteja ohuina viipaleina

juustoraastetta

Vaivaa taikina ja anna kohota liinan alla n. 30 min. Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan ja kaulitse niistä yksitellen litteä pohja. Levitä pohjalle pestoa, tomaattiviipaleita sekä juustoraaste. Kääri rullalle. Anna kohota liinan alla n. 30 min. Voit myös voidella pinnan ennen paistoa vedellä tai maidolla. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 25 min.

1327248452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeesta tulee kolme tai neljä pötköä. Ne voisi tietysti kaikki täyttää erilailla, niin olisi vaihtelua. Esim. jättäisi peston pois ja laittaisi erilaisia juustoja väliin. Ehkä paprikaa tomaatin tilalle ja kinkkukin olisi tosi hyvä täyte.

1327248470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hiemanhan nuista poloisista tuli ruman näköisiä, mutta jos jaksaisi taiteilla tarkemmin niin ehkä sitten ei. Maku oli kyllä vahvan pestoinen. En ihan ole vielä sen makuun oppinut, mutta harjoitellaan tässä pikkuhiljaa. Melko rasvaisen oloisiahan nuo olivat kun oli sitä pestoa reilusti. Parhaimmillaan olivat selkeästi heti uunista tultuaan ja olomuoto hieman kärsi säilytettäessä.