Savulohiruisnappien jälkeen illallinen jatkui hasselbacan perunoilla, naudan entrecoteella sekä punaviinikastikkeella.

Perunat saavat olla tähän hommaan aika pieniä. Meidän oli noin keskikokoisia, ja eivät meinanneet millään kypsyä. Eli ehkä pari pientä perunaa per syjä. Mausteeksi suolaa. Lisäksi voita, korppujauhoja sekä juustoraastetta.

Kuori perunat. Leikkaa perunoihin viiltoja juuri toisin päin kuin kuvassa (Isäntä oli kokeilunhaluisella tuulella;)) Varo leikkaamasta liian syvälle, perunoiden pitää pysyä kasassa. Laita perunat uunivuokaan, ripottele pinnalle suolaa ja sivele päälle voita. Paista 200 asteessa vajaa 1 h. Lisää tässä vaiheessa hieman korppujauhoja ja juustoraastetta ja jatka vielä paistamista hetki, että juusto sulaa ja saa vähän väriä.

Entrecoteehan vain paistettiin tosi kuumassa pannussa mediumiksi. Ja oli muuten hyvää. Mutta täytyy sanoa, ettei Citymarketin entrecotee ollut niin hyvälaatuista kuin Mestarin herkun. Laadusta saa nähtävästi maksaa ja nähdä vaivaa sen saamiseksi.

Punaviinikastike sitten vielä. Eli kattilaan laitettaan ripsaus sokeria, ihan pieni tilkka vettä, sekä silputtu sipuli ja muutama rusina. Niitä karamellisoidaan siinä hetken aikaa. Lisätään punaviiniä, lihalientä (eli suomeksi fon du chefiä, ei kuitenkaan ehkä ihan kokonaista, tai no riippuu kastikkeen määrästä) sekä timjamia ja annetaan keittyä n. 15 min. Siivilöidään roskat pois, että siitä tulee ihanan tasaista. Keitetään taas kiehuvaksi ja suurustetaan maizenalla jos tarvis. Maista suola. Lopuksi kiillota kastike lisäämällä nokare voita sekaan.

Oli kyllä ihana ateria. Punaviinikastike on taivaallisen hyvää, mutta sitä tulee tehtyä niin harmillisen harvoin. Ehkä se sitten niillä kerroilla maistuukin niin ihanalle kun harvoin saa.