Selailin vanhoja omia postauksia ja mieleen muistui miten hyvää focaccia olikaan ja sitten kun oli tuossa vähän ylimääräistä aikaakin niin eikun focaccian tekoon.

2 dl vettä

1/2 pss kuivahiivaa

ripaus suolaa

ripaus sokeria

oliiviöljyä

vehnäjauhoja

Pinnalle oliiviöljyä, (sipaisu pestoa), mustapippuria ja suolaa myllystä

Vaivaa taikina ja kohota liinan alla n. 30 min. Muotoile taikinasta syvälle uunipellille litteähkö levy. Painele levyyn sormenjälkiä. Voitele öljyllä ja sipaise perään vielä pestoa, jos sattuu purkin pohja kaapista löytymään. Rapsi myös myllystä suolaa ja mustapippuria leipäsen päälle.

Peitä pelti hyvin kelmulla ja anna kohota n. 30 min. Ota kelmu pois, painele kuoppia vielä syvemmäksi ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.

1327248482_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja hyvää tuli. Ei niin rapsakkaa kun viimeksi tätä tein, mutta hyvää joka tapauksessa. Ja tästä tulee niin hauskan näköistäkin kun voidellaan öljyllä, kertakaikkisen kaunis paistopinta.