Tein alkuperäisen ohjeen puolikkaana ja vattuhillolla. Ohje on Sekasopan Marielta. Varsinainen ohje on n. 24 cm irtopohjavuokaan. Itse tein 15 cm irtopohjavuokaan sen puolikkaan, mutta massaa tuli ihan kamalasti liikaa, joten tein vielä sellaiseen pieneen kulhoon sellaisen maistelujuustokakun :) Pääsi testaamaan ennen tarjoamista pystyykö sitä edes syömään.

Pohja:

200 g digetsivekeksejä

75 g voita tai margariiniä

Täyte:

4 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

kuorrute:

2 dl mangososetta, esim. piltti (minulla siis vattuhilloa)

2 liivatetta

2 rkl vettä

Murenna keksit muruksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 min. Sekoita sokerit ja sirtuunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, kokoajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kakku oli kyllä niin hyvää. Vattuhillo sopi loistavasti siihen. Tai siis minulla oli ihan pakastevattuja, jotka vaan soseutin. En muistanut edes lisätä sokeria :) Olisi pitänyt siivilöidä vatunkivet pois, mutta enpä tajunnut. SIksi pinnasta ei tullut ihan tasainen niinkuin olisi pitänyt. Ei ollut minusta edes kovin työläs tehdä ja suhteessa makuun niin todellakin vaivan arvoinen.