Niitä porkkanoita tosiaan on nyt aika paljon tuolla pakasteessa, joten niistä sitten keittoa keittelemään. Ohje on Entulta, joka siis ystävällisesti ohjeisti minua kommenttilootassani. Että kiitosta vaan :) jouduin taas muokkailemaan kun ei ollut tuorejuustoa.

1 kg porkkanoita

vettä

kasvisliemikuutio

1 prk ruokakermaa

parmesan-juustoa

nokare voita

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Kaada vesi talteen ja soseuta sauvasekoittimella ja notkista ensin kermalla ja lisäksi keitinvedellä, jos jää vielä jäykäksi. Nosta takaisin lämpimälle levylle, lisää voinokare ja raasta joukkoon parmesan-juustoa maun mukaan. Sekoita ja maista ja mausta.

Väri oli upeaakin upeampia ja makukin tosi hyvä. Todella vähällä vaivalla sai makoisan keiton. Vielä kun olisi ollut leipää kaveriksi, mutta kun ei oikeasti ollut, edes näkkäriä ;) isäntä lähtikin syönnin jälkeen kauppaan.