Tälle ruoalle ei ole nimeä. Tämä on ihan kertakaikkiaan vain sen tulosta, että kaapissa oli uunivuoan pohja hyvin (itse)marinoitua naudanlihaa jolle piti keksiä käyttöä. Määrällisesti lihaa ei ollut ihan valtavasti, mutta makua siinä oli sitäkin enemmän, joten ei kun suunnittelemaan.

riisiä

hyvin maustettua kypsää lihaa

kasviksia, esim. kukkakaalia, paprikaa

mausteeksi suolaa riisin keitinveteen sekä ruohosipulia

Laita riisit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keittoaikaa on jäljellä n. 10 min, lisää suht pieneksi pilkottu kukkakaali ja paprika. Keitä kypsäksi, ja lisää lopuksi pieneksi pilkotut lihapalat keitokseen lämpiämään. Maista ja mausta.

Oikein hyvä vähän lihan upotusruoka tuli. Riisiä tulee meillä käytettyä ihan kamalan vähän, joten kivaa on välillä siitäkin jotain kokkailla, jopa muutakin kuin ihan perus risottoa. Tämäkin nyt vähän kyllä tällaista wannaberisottoa ehkä oli, mutta hyvää joka tapauksessa. Liha meillä oli tosiaan alun perin tarkoitus grillata vartaissa, mutta sitä ei sitten koskaan tapahtunut ja lihat paistettiinkin sitten uunivuoassa huolella, n. 150 asteessa muutama tunti. Edellispäivänä niitä oli sitten syöty ihan sellaisenaan perunan kanssa ja jäljelle jäi pieni määrä, josta just ja just yksi ihminen olisi syönyt kunnolla. Näin molemmat saatiin herkullista ja ravitsevaa ruokaa ;)