Tähän ohjeeseen löysin ajatuksen Makuturistilta, linkin takana hänen keittonsa. Tämä on oma tomaatisempi versioni:

2 pientä punasipulia

öljyä

1 valkosipulinkynsi

kuivattua chiliä

paketti krakovanmakkaraa

500 g tomaattimurskaa

kasvisliemikuutio

1 prk valkoisia papuja

1 prk maissia

1 laakerinlehti

mustapippuria

sokeria

paprikajauhetta

cayannepippuria

Kuulota kattilassa öljytilkassa punasipulia. Lisää pilkottu valkosipuli ja viipaloitu makkara. Anna hetki paistua ja lisää tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio. Valuta maissit ja pavut. Ota puolet kummastakin erilleen ja tee siitä sauvasekoittimella tahna. Sekoita tahna keittoo. Anna kiehua tasaiseksi. Mausta ja keittele n. 20 min. Lisää jäljelle jääneet kokonaiset pavut ja maissit ja kuumenna. Tarjoa esim. vastapaistetun leivän kanssa.

 

Ei tosiaan tullut ihan samanlaista kuin Makuturistilla, mutta hyvää kuitenkin. Tuo krakovanmakkara on aivan ihanaa, niin mausteista herkkua, että! Vähänhän tuosta soseuttamisesta oli vaivaa, mutta siinähän se meni häärätessä. Kivaa vaihtelua näille minun tomaattipohjaisille keitoilleni, joihin olen tällä hetkellä niin rakastunut :) Suosittelen kokeilemaan  jotain tämäntyyppistä.