Tämä ohje on uusimmasta (vai onkohan jo toiseksi uusin) Pirkan ruokalehdestä, joita jaetaan K-kaupoissa.

3 annosta

6 kananmunaa

1 1/2 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

2 rkl salaattijuustokuutioiden öljyä paistamiseen

Täyte:

1 punasipuli

1 valkosipulin kynsi

1 pss Pirkka pariisinperunoita tai keitettyjä, kuorittuja perunoita kookkaina kuutioina

1/2 pss Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)

Päälle:

1/2 tlk pirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa

hienonnettua oreganoa tai persiljaa

1 tomaatti

Mittaa munakkaan ainekset valmiiksi kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Siivilöi juustokuutiot öljystä.

Kuumenna tilavalla pannulla salaattijuustotölkin öljyä ja kypsennä siinä pariisinperunoita, pannua välillä ravistellen, pakkausohjeen mukaan noin 10 minuuttia. Lisää pannulle sipulit kuullottumaan.

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyrytä pavut kuiviksi, kaada perunaseoksen joukkoon.

Vatkaa munakasseosta sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kaada seos pannulle perunoiden, papujen ja sipulien päälle. Työntele aineksia lastalla pohjaa myöten reunoilta keskelle niin, että juoksevaa munakasmassaa valuu tilalle. Jatka, kunnes munakas on tasaisesti hyytynyt, mutta päältä vielä kosteaa.

Levitä munakkaalle salaattijuustokuutiot ja peitä hetkeksi kannella. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoa välittömästi tomaattiviipaleiden kanssa.

Minulla ei ollut niitä salaattijuustokuutioita, vaan ihan perus fetaa. Olisi ehkä ollut ihan kiva lisä jokin yrttinen öljy tässä vielä.

Muuten oli kyllä tosi hyvää, ja ihan uudenlainen tapa tehdä munasta jotain. Kun tykkään kananmunasta paljon, mutta siinä on sama kuin kaalissakin, että yleensä on vain pari tapaa valmistaa se, joten uuden kokeilu oli tälläkin kertaa kannattavaa.