Tämä ohje on Neljän tähden illallinen-ohjelmasta, Marion Rungin keittiövuorolta.

3 broilerin rintaleikettä (käytin koipia, päättelin että kana kuin kana ;D)

5 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 rkl voita ja öljyä

6 keskikokoista perunaa

muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia

3 valkosipulinkynttä

6 luumutomaattia (laitoin tavallisia)

1 dl punaviiniä (laitoin roseeta)

n. 2 dl kanalientä

12 mustaa kivetöntä kalamataoliivia (jätin pois, mutta laitoin punasipulia ja paprikaa sensijaan)

Leikkaa rintaleikkeet kahtia. Jätä luut paikoilleen. (Otin koivista nahan pois, mutta en puolittanut.) Kuivaa pinnat talouspaperilla ja kääntele palata suolalla ja mustapipprulla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta syrjään odottamaan.

Kuori ja lohko perunat. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Nosta perunat ja tomaatit pataan yrtinoksien ja kokonaisten kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa (ja lohkotun punasipulin ja paloitellun paprikan). Nosta päälle broileripalat. Kaada päälle viini ja kanalientä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää pataan vielä kokonaiset oliivit.

Kypsennä ensin 225 asteessa n. 15 min ja laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka hauduttamista kannen alla vielä n. 45 min. Koipia saa paistella ehkä vähän kauemmin.

Oikein hyvää oli. Kana oli maustunut todella täydellisesti, mutta muuten suolaa olisi saanut olla enemmän. Kanan maun lisäksi rakenne oli kohdillaan. Oli padassa mennyt todella mureaksi, nam. Jotain tämän tapaista teen varmaan uudelleenkin.