Tähän sain idean töissä kun työkaveri oli tehnyt jotain kasvispaistoksen nimellä kulkevaa, joka oli aivan jumalaisen väristä ja tuoksui mahtavalle. Ilman sen kummempia vinkkejä vilkuilin joitakin kasvispaistoksen nimellä kulkevia ohjeita ja tällainen siitä sitten syntyi.

2 sipulia

puolikas iso kesäkurpitsa raastettuna rouheaksi raasteeksi

2 porkkanaa rouheana raasteena

paprikaa

kinkkusuikaleita mauksi

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

2 tomaattia

juustoraastetta

mausteita: suolaa, basilikaa, valkopippuria

Silppua sipuli, raasta kesäkurpitsa ja porkkana ja suikaloi paprika. Kuulottele sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää porkkanat, kuulottele, lisää kesäkurpitsa, kuulottele ja lisää paprika ja kuulottele. Lisää kinkkusuikaleet ja mausta. Kaada uunivuokaan ja tasoita.

Sekoita kerma ja kananmunat ja mausta seos kevyesti. Kaada kasvisten päälle. Laita päälle tomaattisiivuja ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-40 min.

Tykättiin molemmat tästä. Oli maistuvaa ja kivan kevyttä kesäruokaa. Ruokaisamman tästä saisi, jos tekisi tähän vielä pohjataikinan. Meistä se ei sitä tarvinnut. Teen tätä varmaan vielä uudemmankin kerran, sen verran helppo ja nopea tämä oli. Tarkoituksenani oli laittaa tuonne sekaan vielä kanttarellejakin, mutta unohdin koko jutun sitten loppuviimein, mutta hyvää tuli ilmankin.