Ihanainen reikäpelti pääsi vihdoin kokeiluun. Eli patongin paistoon. Patongit tein samalla ohjeella kuin tässä. Laitoin vain taikinaan sekaan vanhentuneen purkin kermaviiliä vähentäen veden määrää ja hieman sulaa voita öljyn sijasta. Annoin taikinan kohota 2 h. Ohjeesta tein neljä patonkia, kahdessa täytteenä yrttejä ja kahdessa juustoraastetta. Yrttejä oli persilja, ruohosipuli, kreikkalainen oregano ja timjami. Laitoin ne leipien väliin ihan ilman voita, kun pelkäsin voin valuvan sitten pellin rei'istä uunin pohjalle. Juustopatongit yritin asetella niin, ettei sula juusto levähtäisi paiston aikana. Eikä ihme ja kumma levähtänytkään.

Tässä kuvaa pulleroististani:

Alimmainen patonki on alassuin, että voitte ihastella sen kaunista pohjakuviointi. Ihan niin kuin elokuvissa :D tai kaupassa.. tai Strömsössä ;)

Yrtit ilman voita kävivät oikein hienosti patonkeihin, ei sitä voita siinä kaivannut. Emmentalmozzarellajuusto herätti useamman maistajan intohimot. Se oli ehkä maultaan lähimpänän kaupan ihania juustopatonkeja ja -sämpylöitä.

Pohja oli kyllä aika rapsakka, mutta en ole varma miten epärapsakka se olisi ollut ilman tuota pannua. Täytyy ensi kerralla tehdä kaksi tavallisella uunipannulla ja kaksi tällä reikäisellä. SIttenhän sen tietää.