Päiväruoaksi Chili con carnea. Ohje on mukailtu useaa ohjetta, Kotikokkia, Pirkkaa ja Makua.

250 g jauhelihaa

1 pala habaneroa tai 1-2 punaista chiliä (laitoin pirkan mietoa chiliä yhden kun olin vähän arka)

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä (en laittanut)

1 paprika

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk ruskeita papuja (käytin kidneypapuja, onkohan ne eri asia?)(näytti tuolla yhdessä olevan kineytäkin)

1 dl vettä

½ sitruunan mehu

Fond du Chef liemivalmiste

timjamia

Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuutioitu paprika ja silputtu chili. Anna niiden pehmetä pari minuuttia.

Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi, sitruunamehu ja fondi. Keittele hetki. Lisää valutetut pavut ja anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa riisin, pastan, leivän tai tortillojen kanssa. Itse tarjosin jasmiiniriisin kanssa.

Hyväähän siitä tuli. Ensi kerralla varaan hieman pidemmän keittoajan, että tuo tomaattimurska ehtii hieman saeta. Muuten oli kyllä oikeinkin syötävää.