Pikkuleijonan Emäntä toi blogitapaamiseemme silloin jokunen viikko sitten ihanaista kuskussalaattia ja minähän reippaana tyttönä kävin heti ostamassa kuskusia, mutta nyt vasta ehdin sitä laitella. Vähän mallia otin tuolta linkin takaa, mutta tein kuitenkin salaatin ihan sillä perusteella mitä kaapissa sattui olemaan. Oma versioni oli siis seuraava:

2,5 dl kuskusia

2,5 dl kiehuvaa vettä

1/2 kasvisliemikuutio

öljyä loraus tai vähän isompikin

Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Kuskus on itsessään aika mautonta, joten kannattaa maustaa se aika huolella. Sekoittele valmis kuskus irtonaiseksi ja lisää öljyä. Annan jäähtyä.

salaattia

tomaattia

kurkkua

fetaa

vihreitä oliiveja

aurinkokuivattua tomaattia

balsamicoa

Pilko aineet ja sekoita jäähtyneen kuskusin sekaan. Mausta balsamicolla.

Me syötiin salaattia tuoreen keitetyn kukkakaalin (ja voi veljet kuinka hyvää se tuore onkaan) sekä broilerin leikkeiden kanssa. Tosi hyvä salaatti ja siihen saa vaihtelua erilaisilla kasviksilla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tuota Pikkuleijonan Emännän reseptiä, sillä siinä oikeasti oli paljon makua. Tämä minun versio oli vähän kevyempi, sillä pihtailin vähän öljyn kanssa ja sen menetin maussa. Mutta se Apetinan Fetasnack-purkin öljy tuolla seassa oli NIIN hyvää! Kiitos ohjeesta :)

Kuskusin valmistamisesta tuli hassu muistuma lapsuuteen. Kun olin lapsi, asuimme alueella jossa oli paljon maahanmuuttajia. Kun kaadoin tuon kuskusin päälle sen kuuman kasvisliemen, niin se siitä nouseva haju heitti minut suoraan takaisin lapsuuden naapuritalon rappukäytävään. En osaa eritellä mitään erillistä aikaa tai tapahtumaa, mutta ilmeisesti he ovat sitten kuskusia siellä syöneet. Oli kyllä kerrassaan hassu tunne. Noin vahvaa paluuta menneeseen en olekaan kokenut, ties ikinä. Ja vielä hajun kautta. Mahtavaa :)