Olin eilen käymässä täällä Jyväskylässä syksyisin järjestettävillä Ween maan wiljaa-markkinoilla. En ollut koskaan ennen jostain kumman syystä eksynyt noille markkinoille, mutta onneksi vahinko tuli nyt korjattua. Olin markkinoilla Henskiksen, Makuturistin ja Pikku Leijoinan Emännän kanssa.

Kiitos vain neideille seurasta, oli oikein mukavaa taas tavata :)

Ostoksiakin tuli tehtyä. Minä en niin uskalla kotiin tuoda mitään kovin säilyvää pikku tilpehööriä, mitä tuolla oli kovasti myynnissä, ettei Isäntä hermostu ;) mutta ruokaa ei hänkään voi vastustaa :D Eli mukaan lähti Inkerin rinkelit ja Eemelin eväät-kojusta jälkiuunileipää, josta on kumma kyllä tullut herkkuani, kun vielä vuosi sitten inhosin sitä kovuutta, kun piti muka nähdä liikaa vaivaa leivän syömiseksi. Mutta nyt tosiaan himoan sitä :) Tämä ei vain ollut ihan niin jäykkää tavaraa kuin olisin toivonut. Maultaan kyllä ihan hyvää. Samassa kojussa oli myynnisä myös jyväleipää, jota maistoin, mutta en tyhmä ostanut, sillä se oli tosi hyvää. Tykkään aina kun on sattumia leivässä. Jyvät ja siemenet rocks.

Ostin myös toisen leivän, perunaruisleivän, joka sukelsi nyt pakastimeen, ja päätyy syötäväksi myöhemmin. Jännittävää. Leivonnaiskojuilta löysin tieni myös Korpelan lihatiskille. Savusaunapalvia lähti kimpale matkaani, ja onhan se aika tyyristä, mutta nam sentään, kuinka hyvää! Samasta kojusta löytyi myös Palvarin hernekeittoa. Hernari on hyvää, purkistakin.

Myös hunajakojulla tuli vierailtua. En kylläkään hunajaa ostanut, kun en niin kamalan paljon siitä välitä. Mutta ostin sen sijaan sinappia. Purkin Hirvenpotkua ja purkin Vanhaapiikaa. Hirvenpotkussa siis tervalikööriä ja hunajaa ja Vanhassapiiassa piparjuurta ja korpihunajaa. Ovat molemmat oikein herkullisia.

Näistä tuotteista sitten kasailin ihanan evään, jälkiuunileivälle savusaunapalvia ja vanhapiikasinappia. Kuvaa ei ole, koska eineet hävisivät parempiin suihin ennen aikojaan :) Voin kuitenkin kertoa, että aikas hyvää oli.