Illalla söimme sitten uunissa tehtyä juustolla kuorrutettua makkaraa ja tonnikalasalaattia. Makkaraa siksi, että miehellä oli ollut paketti grillimakkaraa eväänä, joka oli päässyt vähän jäätymään, piti sitten syödä ne pois.

Eli:

makkaraa, esim. grilli- tai hk:n sinistä yms

juustoa, emmental on parasta

 

Tee makkaroihin viiltoja, laita juustoraastetta päälle. Laita uuniin n. 200 astetta, ehkä vähän kuumempaankin, vaikka 225 ja siellä ehkä n. 10-15 min, kunnes juusto on sulaa ja alkaa jo hieman ruskettua.

Salaatti:

pastaa (käytin lounaalta jäänyttä spagettia)

salaattia

kurkkua

maustekurkkua

tomaattia

paprikaa

kananmunaa

raejuustoa

1 prk tonnikalaa

Pilko ja sekoita aineet keskenään, ja salaatti on valmis. Kananmunat laitoin koristteeksi päälle ettei ne hajoa salaatin seassa. En tehnyt mitään kastiketta, kun tuossa oli aika paljon maustekurkkua ja paprikaa, jotka ovat ihan tarpeeksi maukkaita, jotta mitään kastiketta tarvitsi. Jos sellaisen kuitenkin haluaisi tehdä niin siihen voisi laittaa ehkä kermaviiliä, sinappia, etikkaa, suolaa, sokeria, mustapippuria.