Taudin kourissa ollaan edelleen, mutta en niin kipeä ole, että ruoasta tinkisin. Eli tänään syötiin possun lapaa tai etuselkää, en enää muista kumpaa ostin. Olivat siis myynnissä Forumin k-kaupassa lapaa tai etuselkää 1,99 €/kg. Joten ostin toista.

Lihan oli huoneen lämmössä hetken. Huuhtelin sen sitten kylmällä vedellä ja laitoin uunivuokaan. Lisäksi pilkoin vuokaan sipulia, porkkanaa ja naurista ja mausteiksi laitoin laakerinlehden, maustepippureita ja paljon suolaa. Ja vettä laitoin tietysti myös, ehkä n. lihan puoliväliin.

Sitten komeus uuniin vajaa 200 astetta ja mitä kauemmin paistelee sitä parempaa tulee. Eli lihan kuuluu oikein hajota syiksi kun sitä vähän haarukalla ruopaisee. Käänsin lihan jossain vaiheessa kun se vähän oli saanut paistopintaa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Tarjotaan keitettyjen perunoiden kanssa.

Herkkuahan siitä tuli, ja erityisesti nauriit veivät sydämen. Aivan aliarvostettu ruoka-aine. Sitä vain ei koskaan muista ostaa kaupassa käydessä. Mutta kannattaisi.