Isäntä tuossa joku aika sitten toivoi, että jotain keitettyjen perunoiden kanssa syötävää olisi kiva saada, joten tein nyt sitten jauhelihapihvejä ja sienikastiketta.

Keitä perunat.

Jauhelihapihvit:

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 kananmuna, ehkä jopa kaksi

mausteita: suolaa, valkopippuria, paprikaa, cayannepippuria

Ota jauheliha puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Silppua sipuli. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja leivoskele niistä pihvejä. Minulle tuli 6 kpl. Paista pihvit pannulla pinnaltaan kauniiksi ja laita loppukypsymään uunivuoassa uuniin 225 asteeseen 10 min.

Sienikastike:

sieniä

kermaa

suolaa, valkopippuria

maizenaa

Keitä siivotuista sienistä nesteet irti. Lisää kerma ja mausteet. Suurusta jos tarvis. Anna kiehua kunnes kaikki muu on valmista.

Oli kyllä aivan loistavan makuisia ja maku vain parani seuraavaan päivään mennessä. Pihvit olivat täydellisesti maustuneet ja kyllä se pannulla värin pintaan ottaminen kannattaa.