Ihana lukijani Ent-tu jakoi kommenttilootassani minulle ohjeen, jota piti heti päästä kokeilemaan. Eli Siwan kautta kotiin, matkassa raejuustoa, kermaa ja kananmunia.

1 prk (200 g) raejuustoa
2 dl kermaa
3 munaa
0,5 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Sekoita aineet keskenään, pane voideltuun uunivuokaan (pyöreä piirakkavuoka, tai itse käytin sellasta kapeahkoa nelikulmaista). Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna tekeytyä hetki. Tarjoa hillon tai kanelisokerin kera. Massaan voi lisätä myös maun mukaan mausteita (kaneli, kardemumma, pähkinärouhe - miksei vaikka marianne crush) Raejuustoksi kannattaa valita esim. Arkiraejuusto, rasvattomista erottuu vesi. Jos käyttää rasvatonta, niin reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoja massassa auttaa. Minulla oli 2 %nen raejuusto, Arkisessa näytti olevan vain 1 %, eli jompi kumpi on hyvä.

Ihanan näköinen tuosta ainakin tuli. Ja makukin oli aika mielenkiintoinen. Mansikkahilloon en ihan mieltynyt kaverina kun oli niin älyttömän makeaa, mutta täytyy kokeilla jollain muilla emmeillä vielä.

Aika helppo jälkkäri-idea, täytyy joskus kokeilla jollain mausteella, esim. sillä marianne crushilla. Teen tätä kyllä toistekin. Ja ihan niinkuin Ent-tu sanoi, on vähän kuin uunijuustoa, mutta ei kuitenkaan. Ja minusta maku on aika pannarimainen, rakenteen rakeet ovat jännä yllätys :)