Koska kesä on vahvasti tuloillaan ja jo täällä, tekee kamalasti mieli syödä tuoreita kasviksia ja mielellään vielä monen värisiä. Tämän ohjeen pohjana on Pirkan Paprikainen krakovan vuoka, jota hieman muuttelin jääkaapin sisällön perusteella.

punaista paprikaa

kukkakaalia

punasipulia

(jauhoista) perunaa

herkkusieniä

tomaattia

krakovanmakkaraa

mausteita: suolaa, mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuulota sipuleita syväreunaisessa paistinpannussa. Lisää kukkakaalit ja pyörittele hetki. Lisää perunat ja paista niihin hieman paistopintaa. Lisää paprikat, herkkusienet ja tomaatit, sekä makkarat ja mausta. Kaada uunivuokaan ja paista 225 asteessa n. 30 min.

Tästä ruoasta tuli tosi hyvää! Pitkästä aikaa olin ostanut puikulaperunoita ja ne olivat aivan ihanan jauhoisia ja niin suussasulavia, että sanat eivät riitä kertomaan. Krakovanmakkara on mukavan mausteinen makkara, joka jo itsessään tuo ruokiin hieman uutta makua normimakkaroihin verrattuna.

Kukkakaali ja paprika tietysti oli vielä ulkomaista, mutta kyllä tuoreet kasvikset voittaa sata-nolla kaikki pakastehirvitykset, vaikka niitäkin meillä syödään. Mutta tuntuisi jotenkin pyhäinhäväistykseltä syödä pakasteita kun on saatavilla tuoreitakin.