Eilen tein Chorizopastaa. Ajatus lähti jo useita kuukausia sitten siitä, kun kävin Jyväskylän Old Brick's Innissä syömässä kyseistä ruokaa. Siellä siinä oli pastaa, chorizoa, pekonia, parmesaania ja kapriksia. Kerran jo kokeilin vähän jotain sellaista, mutta en silloin löytänyt vielä kunnon chorizoa, joten ei siitä ihan semmoista tullut kuin olin toivonut. Nyt sitten uusi yritys, kun vihdoin muistin tarkastaa Sokoksen Mestarin Herkusta heidän chorizotilanteen, ja olihan sitä. Tasan yhden laista, eikä ihan sellaista kuin taas toivoin, mutta kuitenkin.

n. 200 g chorizomakkaraa

punasipulia viipaleina

parmesaania

purkki ruokakermaa

tippa öljyä

(maizenaa suurustamiseen)

Kuumenna öljy pannussa. Lisää chorizot paloina ja punasipuli. Kuulottele hetki ja lisää sitten kerma. Anna kiehua pienellä lämmöllä, ja suurusta vähän jos tuntuu siltä. Lisää parmesaani raasteena ja anna sulaa. Keitä tuorepastaa kaveriksi.

Tosiaan ihan hyvää tuli, todella voimakkaan makuista kun makkara on niin kovin vahvasti maustettua. Siksi se ei varsinaisesti tarvitsekaan muita mausteita. Voimakkuutensa takia sitä ei ehkä kovin usein tee mieli syödä.

Minulle jäi pätkä vielä tuota makkaraa, joten se sai maustaa tämän päivän kanaruoan.

Kone on vielä aika levällään, joten kuvat tulevat taas hieman myöhemmin.