Sain pari valtaisaa kurpitsaa tutuntutulta ja kovasti on täytynyt miettiä mitä ihmettä siitä kaikesta oikein tekisi. Onneksi on Anzkun kauhasta kajahtaa, josta on hyvä ammentaa ideoita, sillä siellä niitä riittää. Linkin takaa löytyy Anzkun versio, tässä omani.

4 lisäkeannosta

n. 300 g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna

1 pieni sipuli, silputtuna

1 valkosipulin kynsi, silputtuna

öljyä

2-3 dl vettä + kasvisfondia

vajaa 1 dl kermaa

2 rkl pinjansiemeniä

suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää, ripaus chilimaustetta

Lisäksi spagettia

Kuulota  kasviksia öljyssä hetki. Lisää vesi ja fondi ja anna kiehua kannen alla hiljalleen kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta ja lisää kerma, pinjansiemenet ja mausteet. Kuumenna ja sekoita valutetun spagetin sekaan.

En nyt ihan vielä rakastunut. Ei ollut pahaa, mutta ei mitään tajunnan räjäyttävääkään. Vähän ehkä oudon makuista, mutta voi toki johtua siitä, että kurpitsa on minulle kaikenkaikkiaan hyvin outo tuote, en ole sitä ikinä juurikaan syönyt. Ja silloinkin kun olen, en ole tykännyt. Seuraavana päivänä lisäsin annokseen vielä reilusti parmesania, ja oli minusta vähän parempaa kuin edellisenä päivänä. Mitäpä ei parmesan pelastaisi :)

Mutta nyt kohti uusia kokeiluja, jospa se oikein herkkuresepti vielä jostain löytyy.