Karjalanpiirakoista jäi vielä hieman yli riisipuuroa, joten tein vielä kinkkupiirakan.

2-3 dl riisipuuroa

100 g kinkkusuikaleita

1 dl parmesanraastetta

suolaa

valkopippuria

3 lehtitaikinalevyä (niitä mistä tehdään joulutortut)

Sulata lehtitaikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisipuuro, kinkku, parmesaani sekä mausteet. Yhdistä taikinat toisiinsa levittämällä hieman vettä liitoskohtaan ja litistämällä hyvin, niin että levyjen pitkät reunat ovat yhdessä. Kauli syntynyttä levyä isommaksi. Levitä täyte ja muotoile piirakka. Sauma jää piirakan alle. Sulje myös päädyt hyvin. Nosta uunipellille ja paista 225 asteessa 25-30 min.

1325418579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piirakan pinnasta tuli hauskan näköinen kun kaulitsin sen riisipiirakoista jääneissä ruisjauhoissa. Taikinan pinnasta tuli pilkullinen ja jännän mattamainen.

1325418570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piirakka oli tosi mehevä kun siinä oli sitä riisipuuroa. Isäntä ainakin tuntui ihastuvan ihan täysin. Tykkäsin kyllä itsekin ja tämä oli vielä niin mahdottoman helppo tehdä. Riisipuuron tekohan se tässä vaikeinta oli, mutta se oli onneksi valmiina. Ihan pelkästään tätä varten en ehkä jaksaisi puuron keittoon ruveta.