Oli vieraita tulossa ja tekaisin sitten kinkkupiirakan. Tein pohjan muuten niinkuin yleensäkin, mutta vaihdoin tällä kertaa öljyn voihin ja korvasin osan vehnäjauhoista leseillä.
200 g raejuustoa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
2 kananmunaa
140 g voita sulatettuna
Sekoita pohjan aineet, voi viimeisenä. Taputtele pohja leivinpaperoidulle uunipellille. Minulla tuli tästä hieman syväreunaista uunipeltiä pienempi, joten taittelin foliosta pellin toiseen päähän tuen, jotta piirakan täytteet ei karkaa.
2 sipulia viipaleina
punainen ja virheä paprika paloiteltuna
100 g ruohosipulituorejuustoa
kinkkusuikaleita
3 dl kermaa
1 dl ranskankermaa
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta
Kuullota sipuli ja paprikat öljyssä ja anna jäähtyä. Levitä tuorejuusto piirakkapohjan päälle. Lisää kinkkusuikaleet ja kasvikset. Sekoita kermat, kananmunat sekä mausteet ja valuta täytteiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-40 min.
Ihan hyvää tuli. Nuo leseet teki tuosta pohjan rakenteesta hieman sitkeämmän syödä. Enemmän siis tykkään ihan siitä tavallisesta versiosta, mutta tulipa nyt näinkin testattua.
Kommentit