Muutama vuosi sitten innostuin ekaa kertaa kokeilemaan sinapin valmistusta ja nyt sitä tuleekin sitten tehtyä aina joulunaikoihin. Viime vuonna mm. tein satsit kotiinviemisiksi ja Isännän perheen joulupöytään myös. Tänä vuonna varmaan sama homma, mutta verestelin muistoja jo vähän aikaisemmin, nimittäin talon pikkujouluihin. Sinapin tekeminen on maailman helpointa ja maistuu aika tavalla paremmalta kuin perus turunsinapit. Ohjeen alkuperästä ei ole havaintoa, jostain netistä.

1 1/2 dl sinappijauhoa

1 1/2 dl sokeria

2 dl kermaa

1/2 dl öljyä

1 kananmuna

1/4 tl suolaa

1/4-1/2 dl viinietikkaa (minä laitoin kyllä ihan perus etikkaa, mutta en näin paljoa)

(2-3 rkl konjakkia, viskiä, brandya, jallua jne. Jos haluaa makua sinappiin niin kannattaa tirauttaa tilkka viinaa sekaan :D)

Sekoita muut aineet paitsi suola, etikka ja konjakki. Sokeri ja sinappijauhe kannattaa sihdata ettei tule paakkuja. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Teflonkattilassa onnistuu halpoiten, perus teräskattilaan olen muutamaan kertaan onnistunut polttamaan pohjaan o_O Ota pois levyltä ja anna hetki jäähtyä. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Jäähdytä nopeasti ja säilytä jääkaapissa.

Tästä määrästä olen saanut sopivat purnukalliset molempien koteihin vietäväksi. Kotitekoinen sinappihan ei kamalan kauan säily, joten ei sitä kannata kamalaa määrää varastoon tehdä.

Kuvaa ei ole, koska ei sinappi niin ihmeellisen näköistä ole :)