Tässä pari viiniä joita olen viimeaikoina maistellut.

Vasemmalla oleva oli tarjolla jo jokin aika sitten, en vain muistanut sanoa siitä mitään. Toinen on tänä viikonloppuna avattu.

Espiritu de Chile valittiin myyjän kanssa huolella seurusteluviiniksi. Hinta 7,36 €. Kuiva, hapokas, makean hedelmäinen, hennon kukkainen, kevyen yrttinen.

En juurikaan pitänyt tästä viinistä. En osaa kuvailla paremmin, mutta jotenkin se ei vain tuntunut yhtään sopivan suuhuni.

EDIT: Jännä juttu muuten, kun tosiaan myyjälle sanoin haluavani seurusteluviinin, niin nyt kun katson tuota Alkon tietoa siitä, niin eihän siinä sanota, että se olisi seurusteluviini. Ehkä se siksi ei ollutkaan hyvä... Hhmm... Alkon myyjien ammattitaito koetuksella.

Tämä toinen sen sijaan, l'Etoile de Rachelle, 7,68 €, oli oikein maistuva. Isäntä osti sen kiireessä, sen enempiä miettimättä ja osui nappiin. Viini on puolikuiva, keskihapokas, herukkainen, omenainen. Olenkin alkanut miettiä, kun olen vuosia juonut ja tykännyt kuivista valkoviineistä, että ehkä makuni onkin nyt vaihtunut tai vaihtumassa puolikuiviin. Asiaa täytyy tutkia huolella tulevaisuudessa ;b

Tämän viinin maku on pitkä ja voimakas, sitä on ihana maistella. Sopii ainakin seurusteluviiniksi.