Laskiaisviikonlopuksi sopii ruoaksi kivasti keitto, mutta tällä kertaa ei hernekeitto, vaan nakkikeitto.

n. 6 isohkoa perunaa

2 porkkanaa

2 sipulia

nakkipaketti (ehkä n. 500 g)

vettä

kasvisliemikuutio

kokonaisia maustepippureita n. 5 kpl

pakastekeittovihannespussi

persiljaa

Laske kattilaan vettä, sen verran kuin tykkäät liemestä. Itse laitan paljon koska liemi on parasta. Laita vesi kiehumaan, lisää liemikuutio ja maustepippurit. Kuori ja pilko sipulit ohuiksi (siis mahdollisimman ohuiksi) viipaleiksi ja laita ne kattilaan kiehumaan. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Perunat isommaksi kuin porkkanat. Keittele puolisen tuntia, kunnes ovat suht pehmeitä. Lisää nakit pilkottuna ja keittovihannekset. Anna kiehua vielä hetki. Maista ja lisää aromisuolaa tai suolaa jos tarvitsee. Lisää lopuksi persilja.

Nakkikeitto on aina ollut lempikeittojani. Makkarakeitto ei ole lähekään niin hyvää. Ja nakkien täytyy ehdottomasti olla kuorellisia, vaikka kovin kalliita ovatkin. Monesti jos löydän niitä alesta jostain kaupasta, ostan monta pakettia pakkaseen, niinkuin tämäkin kertaiset nakit. Ja tietysti nautin keittoni oliivien kanssa :)