Tämä ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä nro 4.10. Eli uusimmasta. Makkara sivulta 11 ja muussi 9. Makkarareseptiä muokkailin aika törkeästi, joten ihan kauheasti samaa siinä ei ole, kuin alkuperäisessä. Laitan myös alkuperäisen ohjeen tähän.

1 pkt (500 g) lenkkimakkaraa (1 pkt hk:n sinistä)

1/4 kesäkurpitsaa (-)

2 tomaattia

1 rkl oliiviöljyä (vähän enemmän rypsiöljyä)

1 tl provencale-yrttiseosta

1 valkosipulinkynsi

1 dl mozzarellajuustoraastetta (puolikas vuohenjuusto pötkylä)

Poista makkaroista kuoret ja leikkaa päälle viiltoja noin sentin välein. Aseta makkarat uunivuokaan. Halkaise kesäkurpitsapala ja leikaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise tomaatit ja leikaa samoin. (Kun en laittanut kesäkurpitsaa, halkaisin vuohenjuustopalan ja pilkoin siitä siivuja) Paina makkaran viiltoihin vuoron perään kesäkurpitsaa (vuohenjuustoa) ja tomaattia. Sekoita öljyyn puristettu valkosipulinkynsi ja yrttiseos. Sivele mausteöljy makkaran pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. (En ripotellut kun oli väleissä sitä vuohenjuustoa) Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min.

Tässä makkara tulossa uunista.

Makkara sai kaverikseen Vihreää muussia:

1 kg perunoita kuorittuna

1 tl suolaa

1 ps (200 g) pakasteherneitä

2 dl maitoa

25 g voita

Laita perunat keittymään. Lisää herneet 5 minuutin jälkeen. Keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunaherneseos. Lisää maito ja suola. Lopuksi heitä sekaan nokare voita.

Viimeiseksi tein vielä ruokaisan salaatin edellispäiväisestä spagetista:

spagettia pätkittynä

jäävuorisalaattia

kurkkua

tomaattia

Apetit feta-oliivi-valkosipuli-sekoitusta

Pilko aineet, sekoita ja nauti.

Oli kyllä hyvää. Muussi ei ollut yhtään hernekeittomaista vaan aavistuksen tuoreden herneiden makua. Makkara ei juurikaan muistuttanut perinteistä uunimakkaraa, mutta hyvää se oli. Salaatti oli ihan perussettiä.