Onpas järjettömän huono kuva, mutta eipä ole nyt parempaakaan. Eli kuvassa lepää siis yhden munan minikakku, Isännän kotiinpaluun kunniaksi. Välissä ja pinnalla on mustikkamoussea ja lisäksi reunat ja koristukset kermaa ja pikkusydämiä vielä päällimmäisenä.

Kakkuvuoka oli jokin aika sitten ostamani ihana mini-irtopohjavuoka, joka nyt oli ensimmäistä kertaa käytössä. En ole noita täytekakkuja tehnyt, joten en oikein tiennyt, että miten se kakkupohjakaan tehdään noin pienenä. Hieman arpapelillä tein sillä ohjeella että samanverran munia, sokeria ja jauhoja. Hieman lättänäksi jäi, että ensi kerralla jotenkin erilailla.

Mustikkamousseen en laittanut ollenkaan kermaa, kun ei sitä ollut kun unohdin ostaa. Mousse jäikin aika luruksi ja siksi valui hieman tuonne lautaselle. Maku oli kyllä hyvä.

300g mustikoita (75 g)

5 liivatelehteä (vähän reilu 1)

2,5 dl vispikermaa (en laittanut)

2 dl maitorahkaa (0,5 dl)

200g maustamatonta tuorejuustoa (50 g)

2 dl sokeria (0,5 dl)

2 tl vaniljasokeria

(1/2 tl)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 5 min) Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja molemmat sokerit. Liota liivatelehdet pieneen määrään kiehuvan kuumaa vettä ja anna hetki jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää seokseen mustikat. Nostele lopuksi joukkoon kerma.